Web Analytics
Yayıncının Sunuşu: Anarşizme Kenar Notları | Can Başkent

Can Başkent

YAYINCININ SUNUŞU: ANARŞİZME KENAR NOTLARI

CAN BAŞKENT

Gün Zileli’nin bu çalışması entelektüel çevrelerimizde pek alışık olmadığımız bir üslupta: yer yer özeleştiri, yer yer fikren kendini yeniden konumlandırma, yer yer de eleştirinin dozunu arttırma…

Zileli’nin kitabı düşünce evrenimize evrimsel bir yaklaşım sunuyor. Düşüncelerin nasıl evrildiğini delillerle anlatmakla kalmıyor, bunu kendi düşünce evrimini ifşa ederek, kendisini hedef tahtasına koyarak yapıyor. Ne cesaret!

Zileli, bu toprakların çıkardığı en üretken anarşist yazar kuşkusuz. Biz okurlar içinse bunun faydası, yaklaşık otuz yıla yayılmış üretimin net bir panoramasını bu kitapta görebilmek. Kaldı ki bu panoramaya tanıklık etmekle yetinmiyor, bunu post-yapısalcı bir eleştirellikle tekrar değerlendirme şansına erişiyoruz. Bu manada, eşi az bulunur bir eser ‘Anarşizme Kenar Notları’.

Yayınladığımız ekitapta, teknik sebeplerle dipnot olarak verdiğimiz bu ‘kenar notlarını’ kitabı okurken sayfa kenarına yazılmış notlar olarak görmekte fayda var. Kitabı okuyunca farkedeceksiniz 400’e yakın dipnotla, kenar notuyla zenginleştirilmiş bir çalışma elinizdeki. Dolayısıyla, okura bu notları es geçmemesini anımsatalım.

Kullandığımız tek çerez, anonim ziyaretçi istatistikleri içindir. Bu site hiçbir kişisel veri toplamamaktadır.

The only cookie we use is for visitor analytics. We do not collect any personal information at all.