Web Analytics
Sıkıysa Gitme!!!! | Can Başkent

Can Başkent

SIKIYSA GİTME!!!!!

CAN BAŞKENT

Vicdani red ya da diğer bir deyişle askerlik karşıtlığı, bıçağın kemiğe dayandığı bir nokta olarak görünüyor. Tam bir tavır, ya da adı konmuş bir anarko mücadele ve de direniş yok. Dolayısıyla süreç biraz belirsiz ilerliyor. Ossi, Vedat Zencir gibi isimlerin ön plana çıkması dahi bu belirsizliği tam silemiyor. Sanırım bu belirsizlik bir açıdan korkaklık göstergesi. Sonuçta hepimiz bu lanet militar ve şiddetsever ülkede yaşıyoruz.Yani hepimiz götü kollamak durumundayız. Fakat diğer açıdan, yıkılması gereken bir "askerlik" imajı ve kurumu var.

Hep önerdiğim yöntem, sisteme dahil olmamaktır. Sisteme dahilseniz, uymak ve itaat etmek zorundasınızdır. Bu vergi vermek, askere gitmek, kafa kağıdı almak gibi tüm detayları kapsar. Sonuçta sistem sizi sarmıştır. Çıkmak zordur. Girmemek, dahil olmamak ise daha kolaydır. Askerlik karşıtlığında da durum böyle bence. Eğer vergi numaranız varsa, sayımda sayıldıysanız, seçmenseniz; askere gitmek sizin için zor ve kötü olmayacak.Tıpkı diğer aşağılık ritüeller gibi onu da gayet normal bir şekilde yerine getireceksin. Sıra gelince gidip silah ve katillik eğitimini alacaksın.

Eee, ne yapmalı? Burada iki yöntem aklıma geliyor. Hukuki yöntemler ve yeraltı mücadele..Hukuki yöntemleri tanımamın nedenini açıklayayım. Hukuk anarko etiğe, bana göre, uymasa da bir mücadele platformudur. Etkilidir. Daha fazla kişiyi ve topluluğu etkiler. Fakat tabii ki sistem dahilidir ve olumlanmamalıdır. Diğer yandan yeraltı mücadelenin ise bazı handikapları vardır. Bir çok insan için çok hafif ve yüzeysel görünümü, dar oluşu, kendi iç çelişkilerinin varlığı.. Öte yandan yeraltının hiyerarşisiz ve efendisiz ruhu ise tüm bu handikaplarını eritiyor bence kendi içinde.

Kitleselleşmek? Önemli bir sorun. Kitleselleşmenin dejenerasyon yarattığı aşikardır. Öte yandan bu topraklardaki "askerkaçakları" anorganik bir kitleselleşme değil midir? Tayfun Gönül'un tespitine bu noktada katılıyorum. Bence asker kaçakları kendilerinden haberdar olmayan antimilitaristlerdir.

Okunduğu gibi bu yazı bir platform yazısıdır.Çözüm değil de, soru üretmeye çalışıyor. Düşünün, üretin ve uygulayın..

Kullandığımız tek çerez, anonim ziyaretçi istatistikleri içindir. Bu site hiçbir kişisel veri toplamamaktadır.

The only cookie we use is for visitor analytics. We do not collect any personal information at all.