Web Analytics
Vicdani Red Tutsakları - 4 | Can Başkent

Can Başkent

VİCDANİ RED TUTSAKLARI - 4

CAN BAŞKENT

Haberler
İSRAİL

Memurların mektubunun imzacılarına üçüncü tutuklama (28 Şubat 2002)
Sharon Shmila, 'memurların mektubu'nun imzacılarından biri, 28 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sharon, mektubun imzacıları arasında tutuklanan üçüncü kişi. İmzacılar işgal altındaki topraklarda hizmet etmeyi reddetmişlerdi. Sharon Shmila, 29 yaşında evli ve 10 aylık bir kız babası. Sharon, piyade birliğinde memur olarak çalışmaktaydı ve işgal altındaki Filistin toprakları dışında bir yerde görevlendirilmeyi talep etmişti.
Destek mektuplarınız için adresi:
Sharon Shmila, Military Prison No 6, Military Postal No 03734, IDF, Israel
Protesto mektupları için, İsrail Savunma Bakanı:
Mr. Binyamin Ben-Eliezer, Minister of Defence, Ministry of Defence, 37 Kaplan st., Tel-Aviv 61909, Israel.

Vicdani retçi Igal Rosenberg tekrar 28 gün hapis cezasına çarptırıldı (26 Şubat 2002)
26 Şubat 2002'de İsrailli vicdani retçi Igal Rosenberg tekrar 28 gün hapis cezasına çarptırıldı. Igal, geçen sene Eylül başında İsrail başbakanı Ariel Şaron'a gönderilen, 62 İsrailli gencin imzaladığı açık mektubun imzacılarından biri. Bu mektupla Igal ve diğerleri, İsrail'in Filistin'in işgalini protesto etmiş ve İsrail ordusunda yer almayacaklarını bildirmişlerdi. Igal, 3-21 Şubat 2002 arasında hapis cezasından ötürü cezaevindeydi. Igal, mektup yüzünden hapis cezası alan ikinci retçi. Daha önce de, Yair Khilou 28 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
Destek mektupları için Igal Rosenberg'in adresi:
Igal Rosenberg, Military ID 7303585, Military Prison No 4, Military Postal Code 02507, IDF, Israel
Protesto mektupları için adresler
İsrail Savunma Bakanı :Mr. Binyamin Ben-Eliezer, Minister of Defence, Ministry of Defence, 37 Kaplan st., Tel-Aviv 61909, Israel.
Igal'in tutulduğu askeri cezaevi komutanının adresi: Commander of Military Prison No. 4, Military Postal Code 02507, IDF, Israel

Memurların Mektubu"nun imzacılarından Amit Gal tutuklandı (26 Şubat 2002)
"Memurların Mektubu"nun [Ayrıntılı bilgi için: www.seruv.org.il] ilk imzacılarından Amit Gal, işgal altındaki Gazze Şeridinde hizmeti red ettiği için 28 gün hapis cezasına çarptırıldı. Amit Gal'den öncede mektubu, aleni bir şekilde imzalayanlardan tutuklananlar olmuştu.
Destek mektupları için Amit Gal'in adresi:
Amit Gal, Military personal no. 4695371, Military Prison No 4, Military postal code 02507, IDF, Israel.
Protesto mektupları için adresler
İsrail Savunma Bakanı: Mr. Binyamin Ben-Eliezer, Minister of Defence, Ministry of Defence, 37 Kaplan st., Tel-Aviv 61909, Israel.
Amit'in tutulduğu askeri cezaevi komutanının adresi: Commander of Military Prison No. 4, Military Postal Code 02507, IDF, Israel

İki yeni vicdani retçi daha hapiste (21 Şubat 2002)
Askeri personel Haggai Regev (25) işgal altındaki topraklarda görev yapmayı reddettiği için 14 gün hapis cezasına çarptırıldı. Fakat, Haggai prensipte askerlik hizmetini reddettiğini belirtiyor. Haggai, şu ana Haifa yakınlarında bir hapishanede, izolasyon hücresinde tutuluyor.
Mektuplarınız için adresi:
Haggai Regev, Mil. Personal No. 5218163, c/o Rasar Office, Military Postal No. 02229, IDF, Israel.
Diğer mahkum retçi A.S ise isminin açılanmamasını istiyor. A.S. 14 günlük cezasını çekmek üzere hapiste. Ayrıca 14 günlük diğer bir hapis cezası da tecilli.
Protesto mektupları için adresler
İsrail Savunma Bakanı: Mr. Binyamin Ben-Eliezer, Minister of Defence, Ministry of Defence, 37 Kaplan st., Tel-Aviv 61909, Israel; sar@mod.gov.il
6 Numaralı Askeri Cezaevi Komutanı: Commander of Military Prison No. 6, Military Prison No. 6, Military postal number 03734, IDF Israel.

İSVİÇRE

Bir vicdani retçi açlık grevine başladı (20 Şubat 2002)
20 Şubat'ta vicdani retçi Marino Keckeis, hapis cezası yerine alternatif sivil hizmet talep ettiği için açlık grevine başladı. Marino Keckeis, 1996 Martında vicdani reddini açıklamış ve 1997 Şubat'ında sivil hizmet için başvurmuştu. Fakat, Marino'nun başvurusu reddedilmiş ve Marino Şubat 1997'de askere çağrılmıştı.Bu çağrıya uymayan Marino 18 Aralık 2001'de beş ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 15 Ocak 2002'de Marino Keckeis Luzern'de hapis cezasını çekmeye başladı. 1992'de İsviçre'de referandumla vicdani ret yasası çıkmış olmasına rağmen; bu yasa vicdan özgürlüğünü ciddi bir şekilde kısıtlamakta. Alternatif sivil hizmetin askerlik süresinden uzun olmasının yanında, yasanın kabul ettiği gerekçeler oldukça sınırlı. Pratikte, bir çok vicdani retçi vicdani retçi statüsü için başvurmayıp, psikolojik yardım talebi gibi başka yollar bulmakta. Vicdani ret için başvuranların %80'i kabul ediliyor. Marino Keckeis, açlık grevine başlayarak, vicdani retçileri hapse götüren uygulamaları protesto etmeyi amaçlıyor. İsviçre Sivil Hizmet Komitesi [Schweizerisches Zivildienstkomitee, Postfach 9777, CH-8036 Zürich] de, Marino Keckeis'yı destekliyor. Komite, retçinin salıverilmesi için imza kampanyası da başlattı.

TUTSAKLARA MEKTUP YAZARKEN BUNLARI AKLNIZDA TUTUN!
* Kart atacaksanız, her zaman bir zarf içine koyun.
* Kendi isim ve adresinizi de zarfa yazın
* İçten ve yaratıcı olun. Fotoğraflar, çizimler, karikatürler gönderebilirsiniz.
* Tutsağa, dünyadaki savaşların durması için neler yaptığınızı yazın. Antimilitarist aktivitelerinizden söz edin.
* Tutsağı hukuken sıkıntıya sokabilecek bir şey yazmayın.
* Eğer, siz hapiste olsaydınız ne tür şeyler almaktan hoşlanacağınızı düşünün ve ona göre bir şeyler yazın.
* Mektuba, “Çok cesursun. Ben senin yaptıklarını asla yapamam” tarzı cümleler yazmayın.
* Tutsaktan size yanıt gelmesini beklemeyin. [Eğer yanıt alırsanız, bizi haberdar etmeyi ihmal etmeyin.]
* Unutmayın! Gelecek sene, onun yerinde siz olabilirsiniz.

[Bu ipuçları, Peace News dergisinden alınmıştır].

Kullandığımız tek çerez, anonim ziyaretçi istatistikleri içindir. Bu site hiçbir kişisel veri toplamamaktadır.

The only cookie we use is for visitor analytics. We do not collect any personal information at all.