Web Analytics
Vicdani Red Tutsakları - 16 | Can Başkent

Can Başkent

VİCDANİ RED TUTSAKLARI - 16

CAN BAŞKENT

Haberler
TÜRKİYE

Total Retçi Mehmet Tarhan Tutuklandı!..
8 Nisan Cuma sabaha karşı İzmir'de gözaltına alınan ve 9 Nisan akşamı mevcutlu olarak birliğine gönderilen total retçi Mehmet Tarhan, Sivas Askeri Cezaevi'nde tutuklu! “Emre itaatsizlik” suçu gerekçesiyle tutuklanan Tarhan için destek kampanyaları başlatıldı. Mehmet'e destek olmak için cezaveine mektup yazabilir, cezaevini bizzat telefon ile arayıp Mehmet ile konuşabilirsiniz. “Mehmet, Barışı Seviyor” adıyla başlatılan kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgiler için: www.savaskarsitlari.org/mehmettarhan Kampanya ile ilgili bilgi almak için: İstanbul: 0535 487 74 70, Ankara: oldsletter@yahoo.com.
Tutsak total retçi Mehmet Tarhan'ın adresi : Mehmet Tarhan, 5. Piyade Eğitim Tugayı Askeri Cezaevi Müdürlüğü, Sivas. Cezaevine ulaşmak için telefon numarası: 0346 –223 99 31, 0346 – 225 31 45

ABD

Vicdani retçiye hapis Amerikalı vicdani retçi Blake Lemoine 28 mart 2005 tarihinde emre itaatsizlik suçlamasıyla Darmstadt, Almanya'da bulunan Amerikan askeri mahkemesince 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Blake Lemoine, bu sene başında ABD ordusundan Irak işgaline dini inançlarından ötürü karşı olduğu için çıkarılmak istenmişti. Vicdani retçiliğinin tanınması için başvurmasına rağmen bu başvuru karara bağlanmadığı gibi, 4 mart 2005 tarihinde Blake Lamoine emre itaatsizlikle suçlandı. Lemoine ordudan cikarilma talebinin kabul edilmemesi uzerine aclik grevine baslamisti. Emirlere itaat etmeye de son verdigi icin, emre itaatsizlikle suclanmisti. Darmstadt amerikan askeri mahkemesi lemoine'in 7 ay hapis cezasina karar vererek, cezasi bittikten sonra Lemoine ordudan "onursuz olarak" cikarilacak.

ERMENİSTAN

Yehova Şahidi Retçilere Yönelik Yeni Tutuklamalar
Forum 18 Haber Ajansı kaynaklı bilgilere göre, Ermenistan'da askerlik hizmetini reddeden Yehova Şahitleri'ne yönelik yeni tutuklamalar söz konusu. Arman Agazaryan, 23 Aralık 2004'te tutuklanmış, Mart ortasında yargılanmış ve 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sergei Hovhanissyan, Arsen Gasparyan Mart başında 1,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gevork Manukyan,Ashot Torgomyan ise 2 yıl hapis cezası aldı.
Protesto mektupları için Ermenistan devlet başkanının adresi : Robert Kocharian, President of the Republic of Armenia, Baghramyan st. 24, Yerevan 375077, Armenia; Faks: +374-1-521581, 521796, 151152 ; www.president.am

TUTSAKLARA MEKTUP YAZARKEN BUNLARI AKLNIZDA TUTUN!
* Kart atacaksanız, her zaman bir zarf içine koyun.
* Kendi isim ve adresinizi de zarfa yazın
* İçten ve yaratıcı olun. Fotoğraflar, çizimler, karikatürler gönderebilirsiniz.
* Tutsağa, dünyadaki savaşların durması için neler yaptığınızı yazın. Antimilitarist aktivitelerinizden söz edin.
* Tutsağı hukuken sıkıntıya sokabilecek bir şey yazmayın.
* Eğer, siz hapiste olsaydınız ne tür şeyler almaktan hoşlanacağınızı düşünün ve ona göre bir şeyler yazın.
* Mektuba, “Çok cesursun. Ben senin yaptıklarını asla yapamam” tarzı cümleler yazmayın.
* Tutsaktan size yanıt gelmesini beklemeyin. [Eğer yanıt alırsanız, bizi haberdar etmeyi ihmal etmeyin.]
* Unutmayın! Gelecek sene, onun yerinde siz olabilirsiniz.

[Bu ipuçları, Peace News dergisinden alınmıştır].

Kullandığımız tek çerez, anonim ziyaretçi istatistikleri içindir. Bu site hiçbir kişisel veri toplamamaktadır.

The only cookie we use is for visitor analytics. We do not collect any personal information at all.